Inauguració del Centre d’Innovació i Simulació Territorial

Silvia Reverté, Josep Pallarès, Jordi Jordan i Mar Lleixà durant la inauguració del CISTE (d’esquerra da dreta)

El dilluns 27 de novembre de 13.00h a 14.00h es va celebrar la inauguració del Centre d’Innovació i Simulació Territorial (CISTE) ubicat al tercer pis del Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

El CISTE és un centre de formació permanent pioner al territori que neix de la Càtedra d’Innovació i Simulació en Salut de les Terres de l’Ebre de la URV i utilitza tècniques d’avantguarda com la simulació o la tecnologia immersiva. Compta amb maniquins d’alta fidelitat i hiperrealistes, dispositius d’ús clínic, tecnologia immersiva i eines de realitat virtual que permeten fer l’experiència formativa més real i vivencial.

Durant la inauguració, Silvia Reverté, directora de la Càtedra d’Innovació i Simulació en Salut de les Terres de l’Ebre, ha explicat que “el CISTE vol ser un punt de referència, un espai que millori la qualificació professional en l’àmbit de la salut —en diferents especialitats: mèdiques, d’infermeria, i altres graus universitaris— i també de professionals d’altres sectors.

El rector magnífic de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Pallarès, ha destacat també que el CISTE està situat estratègicament en un entorn acadèmic d’excel·lència com és la universitat i el campus i ha reiterat “la rellevància de projectes com la Càtedra i el CISTE per retenir talent i projectar talent en un entorn rural com són les Terres de l’Ebre”.

El CISTE és una realitat gràcies a les dues subvencions del Ministeri d’Innovació i Ciència (MICINN), atorgades a la Fundació Dr. Ferran i la Fundació URV, a la Diputació de Tarragona, i a l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), així com a la pròpia universitat.

Durant l’any 2023, el CISTE ja ha estat operatiu. Concretament, s’han realitzat 91 cursos, dels quals 72 han estat conduïts per agents de salut del territori, formant un total de 1.307 professionals. Els 19 cursos restants han estat impartits pel campus a estudiants del Grau d’Infermeria, amb la participació d’un total de 338 alumnes, tots ells amb uns indicadors de qualitat i satisfacció excel·lents.

Compateix aquesta activitat!

– Horari: de 13:00h a 14:00h

– Categories: Salut i formació

Càtedra CISTE

– Telèfon: 977 46 40 90

– Correu: ciste@urv.cat

– Adreça: Av. de Remolins, 13-15, 43500 Tortosa, Tarragona (Campus URV)